Verblijven

STF Forsvik Vandrarhem

Karlsborg, Västra Götalands län

Categorieën

  • Herberg

Forsvik är en av Göta kanals pärlor i Västergötland, med rik tradition och en för Sverige viktig historia. Idag en idyllisk ort med ett rikt kulturutbud och närhet till vacker natur. Belägen mellan sjöarna Viken och Bottensjön på den södra gränsen av Tiveden. Göta kanalbygget påbörjades här och därmed är det här du kan beskåda kanalens äldsta sluss. Här finns också en stark industrihistoria från 600 år. Besök gärna Forsviks bruk, som med sin utställningar och guidade visningar är ett intressant besöksmål. Ät sedan en glass, fika, ät gott, titta på båtarna som slussas, ta ett bad på någon av Forsviks fina badplatser, vandra och bara njut av det lugna tempot.

Hos oss bor du lugnt, endast ett stenkast från Göta kanal och det gamla bruksområdet. Byggnaden som vi huserar i är uppförd 1860, då som bostad för brukets arbetare. Idag är den vackra och kulturminnesmärkta byggnaden varsamt renoverad både in och utvändigt. Rummen är stora och luftiga, med genuina detaljer som blommiga tapeter, järnspisar, pärlspont och skurgolv bevarade. Vi har totalt tolv rum i olika storlekar, några med eget badrum och pentry. Det går utmärkt att hyra sänglinne och handduk hos oss, så kan du packa lätt. Du har tillgång till gästkök och sällskapsrum. Under sommarmånaderna finns möjlighet att boka vår goda frukosttallrik.

Du hittar också vår mysiga lilla butik med ett noga utvalt sortiment av hållbara, miljövänliga produkter och prylar med anor från förr. Dessutom ett naggande gott litet urval av snacks, godis och dricka, för att göra din vistelse lite godare.

Incheckning: Under mitten av juni – mitten av augusti har vi bemannad reception/butik och tid för incheckning mellan kl 15.00-17.00. Vid önskemål om incheckning efter kl 17.00, vänligen kontakta oss i god tid via mejl eller telefon så löser vi det. I perioden utanför mitten juni-mitten augusti har vi inte öppet i receptionen dagligen, därför du alltid måste kontakta oss för att stämma av kring incheckning. Utcheckning är kl 11.00.

Varmt välkommen till oss och till Forsvik!

In de buurt